Over mij

Willem Souverijn

 

Willem Souverijn  geboren in 1971, ging in zijn jeugd met zijn ouders jarenlang op vakantie naar de Veluwe. Hij was dan ook dagelijks alleen op avontuur uit in de Veluwse bossen. Het zoeken naar sporen van wilde zwijnen, edelherten of reeën, lekker struinen door het bos, vond Willem geweldig. Zo is zijn liefde ontstaan voor de mooie natuur van de Veluwe. Nog steeds blijft hij zich verwonderen over wat hij ziet in de natuur. 

 

 

'Het schilderen met olieverf is ontstaan in 2008 tijdens een boswandeling met mijn gezin in Epe' vertelt Willem. 'We maakten op een vroege ochtend een mooie wandeling door het bos toen we daar op vakantie waren. Tijdens de wandeling zagen we wilde zwijnen lopen. Naar aanleiding daarvan ben ik gaan schilderen. En schilderlessen gevolgd bij een wildschilder op de Veluwe daarnaast ook 2 jaar fotografisch fijnschilderen gevolgd bij  kunstacademie te Wildt. De (wildlife) schilderijen worden met professionele Rembrandt / Oudt Hollandse olieverf gemaakt op linnendoeken of panelen. Ik schilder de dieren in hun natuurlijke omgeving en probeer dat  zo realistisch mogelijk te doen.

 

In de loop van de jaren heeft Willem verschillende opdrachten mogen maken en als kroon op zijn werk een 1ste prijs in ontvangst mogen nemen tijdens de Oranje Expositie Rijnsburg 2018. Een schilderij gemaakt van een Afrikaans meisje. Foto is gemaakt door Alex van der Lecq. 

 

In 2019 een wildlife schilderij gemaakt van een stoer burlend edelhert naar aanleiding van een indrukwekkende foto die door Louis Fraanje is gemaakt. Het verhaal over dit schilderij is te lezen op de website van de -Veluwenaar.

 

Hij verwondert zich  steeds weer wat er in Gods Schepping te zien is en dat geeft hem inspiratie om het wildlife te schilderen, allerlei soorten vogels en dieren en de landschappen. Daarom trekt hij regelmatig de natuur in met zijn fotocamera en camouflagenet of schuiltent, om foto's te maken van al het wild wat voor de lens komt, daarbij is de Veluwe dan ook een  prachtige plek waar hij graag komt samen met zijn vrouw Emilia.  Hij  geniet dan ook volop wanneer hij een ontmoeting heeft met een wild dier of een indrukwekkende roofvogel die op een paaltje zit in een prachtig landschap. Dit zijn mooie momenten die hij niet meer vergeet en dat wil hij dan graag op een schildersdoek  of paneel overbrengen. Maar hij pakt ook graag de penselen om een portret te schilderen.

 

Een aantal wildlife schilders die hem inspireren zijn: Rien Poortvliet, Jan Wessels, Nigel Artingstall ,Daniel Smith en Hans Bulder.

 

Willem zou het leuk vinden  als u een reactie achterlaat op de website.

Reactie plaatsen

Reacties

Louis Fraanje
2 jaar geleden

We hebben het allemaal meegemaakt en gezien, ziet er perfect uit Willem. Mooi om op deze manier je Schepper te eren! Super zo, in ieder geval heel veel bezoekers gewenst! Succes!👍

Hugo Ravensbergen
2 jaar geleden

Hoi Willem mooie website hoor gefeliciteerd. Je hebt voor ons een mooi schilderij gemaakt van het hondje jackrussel van onze dochter. Het staat in onze huiskamer te pronken.

Dirk Maagdelijn
2 jaar geleden

Ik ben in de gelukkige omstandigheden dat ik zo nu en dan met Wim de natuur in mag. Naast het maken van mooi natuur foto's hebben we vaak diepgaande inspirerende gesprekken. Die gaan uiteenlopend van geloof en spiritualiteit tot schilderen en toekomst plannen. Wim wil je complimenteren met je mooie web site. Wens je veel inspiratie en goede zaken toe. Je verdiend het.

Peter van iterson
2 jaar geleden

Willem is iemand die met volle overgave en passie schildert een echte perfectionist.
Een aanrader voor als je maar iets op doek wil laten zetten.
Voor mij heeft hij mijn familiewapen op paneel gezet iets wat voor hem totaal nieuw was en de uitdaging toch aanging.
Ik ben hem onwijs dankbaar dat hij dit voor mij heeft willen doen met verbluffend resultaat.
Willem nogmaals bedankt en succes met je website !

Cor Rosdorff
2 jaar geleden

Hi Willem, gefeliciteerd met de website van jou. Mooi, duidelijk en inspirerend verhaal met heel mooie wildlife schilderijen en portretten. Ik wens je veel succes en verkopen toe. En voor alle bezoekers van de website bekijk de afbeeldingen met genoegen en let op alle details, want het is kunstig als je dit kan.